Meșotiștii brașoveni, în finala concursului „Humanitas în licee”

mesotisti

Sâmbătă, trei meșotiști, Cristina Păcurar, Mara Similie și Vlad Vrabie, vor participa la Aula Bibliotecii Naționale din București, la finala concursului de cultură generală „Humanitas în licee”, aflat la cea de-a III-a ediţie.  În competiţia din acest an, s-au înscris 30 de şcoli importante din ţară, fiecare fiind reprezentată de o echipă formată din trei elevi. În primă fază, s-au desfășurat „dueluri locale”, la Brașov acesta fiind purtat între meșotiști și șaguniști. Ulterior, în urma ierarhiei realizate la nivel naţional, au fost stabiliți finaliștii, respectiv Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă” din Brașov (cu cel mai bun punctaj) și Colegiul Naţional „Constantin Diaconovici Loga” din Timişoara. 

Întrecerea a avut ca miză lectura, fiecare etapă presupunând asimilarea unor informaţii bogate specifice mai multor domenii. Temele mari au fost: „Cele mai frumoase povestiri din Biblie”; „Numerele naturii”; „Mozart”; „În faţa unei picturi”.

Titlurile  propuse au solicitat din partea elevilor un efort considerabil de memorare, capacitatea  de a se raporta la noţiuni ce au depăşit  perimetrul programei şcolare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.