Site icon

Ce i-a speriat pe brașoveni care aveau de gând să ceară ajutoare pentru încălzire

dosare

După în anii precedenți, în prima lună, peste 4.000 de brașoveni  solicitau ajutoare pentru încălzirea locuinței, pentru sezonul rece 2013-2014, la Direcția de Servicii Sociale (DSS) din Primăria Brașov, au fost depuse doar 1.800 de dosare. Motivul, a explicat directorul DSS Brașov, Mariana Topoliceanu, este introducerea unor noi criterii care îi exlud pe solicitanți de la obținerea acestei subvenții. „Cei care dețin autoturisme cu o vechime mai mică de 10 ani nu pot beneficia acordarea subvenției pentru căldură. De asemenea, anul acesta li s-au cerut o serie de adeverințe ce trebuiau obținute de la Direcția Fiscală, astfel că mulți brașoveni au renunțat”, a explicat Topoliceanu.
 Depunerea cererilor pentru acordarea ajutoarelor de încălzire a început în 28 octombrie și se va încheia în 20 noiembrie.
De această formă de protecție socială beneficiază consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie termică în sistem centralizat, beneficiază de ajutor lunar pentru încălzirea locuinţei, în situaţia în care venitul net mediu lunar pe membru de familie este de până la 786 lei (1.082 lei în cazul persoanelor singure).
Bunuri care exclud acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei:

Exit mobile version