„La pas prin Brașovul vechi”, din 1 iunie

desch

Din 1 iunie, turiștii care vin în Brașov vor putea să meargă „la pas prin centrul vechi” și să viziteze 17 obiective reprezentative cu 45 de lei (aproximativ 10 euro). Traseul cuprinde Bastionul Postăv arilor, Turnul Lemnarului, Turnul Vânătorilor, Turnul Funarilor, Turnul Artelor, Bastionul Țesătorilor, Poarta Schei, Poarta Ecaterinei, Turnul negru, Turnul Alb, Bastionul Graft, Casa Mureșenilor, Muzeul de Istorie, Biserica Neagră, Muzeul Civilizației Urbane, Muzeul de Artă, Muzeul de Etnografie. Traseul se poate parcurge lejer la pas, în 90 de minute, aici fiind inclus timpul alocat vizitării efective a fiecărui obiectiv.

Biletele vor fi puse  în vânzare de la 1 iunie la obiectivele de pe traseu și la centrele de informare turistică. În prețul de 45 de lei sunt incluse intrarea în toate cele 17 obiective cuprinse în traseu, un pliant de prezentare cu o hartă a traseului plus o apă minerală care poate fi servită la Bistro 2003 sau la Agrement. Aceste două obiective au și rețea de internet wi-fi gratuită.

Proiectul este implemenat de Consiliul Județean Brașov și muzeele subordonate acestuia, Consilprest SA, Biserica Neagră și Agenția pentru Dezvoltarea Turismului Brașov.

Pe de altă parte, în perioada următoare, administrația județeană intenționează să aducă la Brașov o trupă de teatru de la Viena, care pune în scenă piese „de tip Dracula”, dar și să implementeze un sistem informatic ce care le va permite celor care se vor plimba pe marginea zidului să primească pe telefonul mobil informații despre istoricul zonei, dar și fotografii cu monumentele istorice.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.