Site icon

Tradiție și multiculturalitate: Festivalul Regiunilor Europene la Brașov

bv 3 mai

Tradițiile țărilor membre ale Uniunii Europene vor fi prezentate la Brașov, în cadrul Festivalului Regiunilor Europene (FRE), ce se va desfășura în perioada 9-11 mai.

În Piața Sfatului vor fi amenajate standuri turistice ale regiunilor din Italia, Olanda, Marea Britanie, Cipru, Germania, Austria sau Albania, care și-au anunțat prezența la festival. De asemenea, vizitatorii vor putea degusta și preparate culinare românești și internaționale.

În cele trei zile ale festivalului, orchestra Filarmonicii Brașov va interpreta imnurile naționale ale celor 28 de state membre ale Uniunii Europene, iar balerinii Operei din Brașov vor prezenta dansuri tradiționale.

În agenda FRE mai sunt incluse discuții pe teme europene, în cadrul Cafe d’Europe, la care vor participa specialiști, profesori, diplomați sau reprezentanți ai misiunilor economice din țările europene. De asemenea, în 8 mai, la 12.00, va avea loc un seminar susținut de președintele IRE, la Aula Sergiu T. Chiriacescu a Universității Transilvania pe tema „Regionalizare și descentralizare în Europa”

Agenda FRE: 

Vineri:

Sâmbătă:

Duminică:

Exit mobile version