Site icon

Guvernul ar putea prelua Aeroportul Internațional Brașov

DSC_0712

Ministrul Economiei, social-democratul Constantin Niță, a anunțat că Guvernul are în vedere preluarea proiectului Aeroportului Internațional Brașov. Declarația survine după ce anul acesta a expirat termenul prevăzut de o lege adoptată în 2009, potrivit căreia circa 200 de hectare din terenul pe care se construiește Aeroportul ar trebui să se întoarcă în proprietatea statului român (care l-a cedat în urmă cu circa 5 ani), pentru că obiectivul nu a fost finalizat.
„Terenul a aparținut Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof şi Sfeclă de Zahăr Braşov, iar acum Ministerul Educației și Cercetării din România lucrează la un nou act normativ. Guvernul României are în vedere preluarea acestui proiect, astfel că terenul ar putea fi predat Ministerului Transporturilor”, a declarat Niță.
Ministrul a mai spus că în această perioadă se discută cu mai mulți posibili investitor străini, care ar putea să finanțeze acest construirea obiectivului, apoi să opereze Aeroportul: „Au fost discuții cu mai multe companii din China, dar, în cel mai avansat stadiu sunt discuțiile cu o companie din Turcia”.

Exit mobile version