Site icon

Cetatea de la Râșnov: restaurare în spiritul Evului Mediu

Primăria orașului Râșnov a anunțat că va imediat ce se va deschide apelul de proiecte, va depune o cerere de finanțare pentru restaurarea incintei de vest a Cetății de la Râșnov.  „Pentru acest proiect am obținut avizul Ministerului Culturii. Cred că în toamnă vom afla dacă proiectul a fost admis spre finanțare”, a declarat primarul Râșnovului, Adrian Veștea. El a mai spus că valoarea totală a lucrărilor este estimată la 3,966 milioane de euro, inclusiv TVA, sumă cu mult mai mică decât valoarea maximă pentru care se acordă finanțarea.

Prin proiectul „Restaurarea, conservarea și valorificarea durabilă a Cetății Râșnov – Incinta de Vest – și crearea infrastructurii conexe” se vor efectua o serie de lucrări complexe care ar putea dura în jur de doi ani. În toată această perioadă, zona afectată de lucrări va fi închisă.

Detaliile proiectului

Pe lângă lucrările de restaurare și consolidare, proiectul prevede și amenajarea unor spații muzeale sau expoziționale. De altfel, în incinta cetății va funcționa un muzeu, sălile urmând a fi amenajate în principal, în turnuri. De asemenea,vor exista și expoziții în aer liber.

Exit mobile version