Site icon

O parte dintr-un drum din Șchei s-a prăbușit peste o construcție privată. Cine trebuie să reconstruiască? Primăria sau proprietarul?

Foto: SVSU Brașov

P porțiune de aproximativ 10 metri dintr-un zid de sprijin care susținea și versantul pe care este amenajată strada Traian Moșoiu din Șchei a luat-o duminică la vale. Blocurile de beton care s-au dislocat au căzut pe o anexă dintr-o gospodărie, dar și pe acoperișul unei case, care are ieșirea la strada Piatra Mare.

Foto: SVSU Brașov

De asemenea, bordurile de pe marginea drumului au fost dislocate, iar din cauza acestor alunecări de teren traficul rutier pe această stradă a fost restricționat. După ce s-a produs alunecarea de teren, lucrătorii de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din Primăria Brașov au mers la fața locului, pentru a vedea ce s-a întâmplat, dar și pentru elibera terenul, dar și pentru a stabiliza terenul cu ajutorul unor saci de nisip. De asemenea, pentru a stabili cauzele alunecării de teren au mers și reprezentanții altor instituții.

Lucrările propriu-zise de consolidare a malului vor fi realizate abia după ce se va stabili clar a cui e zidul, mai exact dacă este al municipalității sau este proprietate privată.

„Dacă este în proprietatea noastră, va trebui să găsim o soluție de remediere a situației. Dacă este proprietate privată, împreună cu proprietarii vom căuta o modalitate de consolidare malului. În ambele situații, împreună cu instituțiile abilitate,  vom identifica cea mai bună soluție tehnică, care să țină cont de configurația terenului, dar și de situația juridică a terenului”, a declarat viceprimarul Brașovului, Laszlo Barabas.

Strada Traian Moșoiu a fost inclusă anul trecut în programul de reabilitare a infrastructurii rutiere din cartier, la acest drum fiind refăcut pavajul. În schimb, nu au fost efectuate lucrări la zidurile de sprijin.

Exit mobile version