Investitorii chinezi au pus ochii pe Aeroportul Brașov. Oamenii de afaceri din China, interesați și de parcuri industriale și fabrici din Brașov

Un grup de investitori din China este interesat de dezvoltarea unui parc industrial în județul Brașov, pe o suprafață de până la 100 de hectare, dar și de implicarea în viitorul aeroport de la Ghimbav și în achiziția unor fabrici în județ. 
O delegație din Brașov, condusă de președintele CJ, Adrian Veștea și președintele Camerei de Comerț și Industrie, Silviu Costea a făcut o vizită în China în perioada 13 – 22 octombrie, întâlnindu- se cu mai mulți potențiali investitori din regiunea Hunan. 

„În China, noi am prezentat 3 proiecte imporante. Unul dintre ele este  proiectul aeroportului și etapa în care suntem, având în vedere că investitorii chinezi s-au arătat interesați de asta când au venit la Brașov în luna iulie. Din discuțiile avute, în cazul în care va fi o concesiune, ei sînt interesați să participe.  Am prezentat, de asemenea, intermodalul și un proiect pentru un viitor parc industrial. Pentru parcul industrial avem mai multe variante, având în vedere că de regulă ei vor să investească pe suprafețe foarte mari”, a declarat președintele CJ, Adrian Veștea.

Una dintre vizitele din China a fost la Changsha, unde delegația românească a avut o întâlnire cu reprezentanții Changsha National Hi-tech Industrial Development Zone, posibili investitori într-un parc industrial în județul Brașov. Delegația română a vizitat parcul industrial și birourile puse la dispoziție de către autorități pentru reprezentanții unor ONG-uri din diverse țări care vor să-și promoveze economia locală. În acest context s-a discutat posibilitatea găzduirii gratuite a unor reprezentanți ai județului Brașov, a declarat președintele CJ, Adrian Veștea.

De asemenea, delegația română a avut o întâlnire cu un grup de oameni de afaceri chinezi și în orașul Ningbo. Oaspeții români au fost primiți de către primarul orașului, Li Guanding, însoțit de oameni de afaceri reprezentând companii interesate de investiții în România. Discuțiile s-au axat pe prezentarea potențialului economic al județului Brașov și a condițiilor legislative privind accesul companiilor chineze la licitații publice, concesiuni și parteneriate public-private.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.