SRI, lângă CATTIA, Centrul de Cercetare al Universității Transilvania și viitorul spital regional de la Brașov

Sediul SRI urmează să se construiască între Centrul de Cercetare al universității și CATTIA

Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri a fost inaugurat după cinci ani de lucrări și tot felul de piedici întâmpinate în proiect. Clădirea se află în apropierea Centrului de Cercetare al Universității Transilvania, care este chiar peste drum și de unde probabil vor fi preluate unele produse ale doctoranzilor, pentru a fi transformate în mici afaceri. Tot în zonă, este și terenul pe care Primăria Brașov l-a pus la dispoziție pentru construirea viitorului spital regional. Tot în zonă, la o distanță relativ mică, se construiește și Aeroportul Internațional Brașov -Ghimbav.



Lângă toate acestea va apărea în viitorul nu foarte îndepărtat, și sediul din Brașov al Serviciului Român de Informații – Direcția Județeană de Informații Brașov. La începutul acestui an, instituția a preluat 20.000 de metri pătrați, pe strada Institutului, pe care ar urma să facă această construcție.

Tot la începutul acestui an, Consiliul Local Brașov a aprobat și Planul Urbanistic de Detaliu pentru noul sediu de pe strada Institutului. Viitorul sediu va fi o clădire ce va avea cinci etaje, dintre care trei retrase, cu parcări și alei pietonale dar și cu o suprafață generoasă de spațiu verde.



Necesitatea acestui sediu vine în contextul în care o parte din imobilul de pe str. Prundului nr. 10, unde se află SRI, a fost retrocedată urmașilor lui Mihai A. Popovici în 2012. În plus, clădirile din Șchei sunt încadrate și în diferite categorii de rism seismic, după cum a reieșit din documentația prin care în 2017 s-a făcut transferul terenului către Direcția Județeană de Informații Brașov.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.