Site icon

Prima ninsoare ar putea prinde pe picior greșit 10 primării. Cât costă deszăpezirea drumurilor din județul Brașov

Chiar dacă a fost un val de frig „de avertisment”, iar până la primele ninsori nu mai este foarte mult, 10 primării din județul Brașov nu rezolvat problema deszăpezirii în sezonul rece 2017 – 2018. Potrivit datelor disponibile pe site-ul Prefecturii Brașov, dacă ninge în scurt timp nu ar avea cine să dea zăpada de pe străzile din două orașe (Predeal și Victoria) și din comunele Hărman, Hoghiz, Moieciu, Racoș, Șoarș, Tărlungeni, Teliu și Ungra.

În cele mai multe situații, primăriile au comunicat că acest serviciu este  „în curs de contractare pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice” sau „în curs de contractare”. Cea mai întârziată comună este Teliu, edilii precizând că lucrează la caietul de sarcini necesar contractării. 

În ceea ce privește drumurile naționale care tranzitează județul, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov are încheiat un contract subsecvent cu SC Consal SRL, valabil până la sfârșitul anului. În baza acestui contract vor fi deszăpezite toate arterele pe care se circulă în regim de drum național sau de autostradă (cum este cazul ocolitoarei mari a municipiului Brașov). După 1 ianuarie reprezentanții DRDP Brașov au anunțat că vor semna un nou contract subsecvent cu firma amintită.

Tot Consal se ocupă și de deszăpezirea drumurilor județene, în baza unui contract subsecvent valabil în sezonul de iarnă 2017 – 2018.

În municipiul Brașov, cel puțin până la data de 2 noiembrie 2017 sunt valabile contractele cu firmele Vectra și Eurostrada.

Cât costă deszăpezirea

Exit mobile version