Site icon

Liviu Cornel Babeș, comemorat în Poiana Brașov, la 29 de ani de la gestul său extrem împotriva comunismului

Foto: Andrei Paul

Eroul martir Liviu Cornel Babeş a fost comemorat astăzi, 2 martie, la 29 de ani de la gestul său suprem de protest la adresa regimului comunist. În 2 martie 1989, Liviu Cornel Babeş s-a transformat într-o torţă vie, în timp ce cobora Pârtia Bradul, purtând în mâini afişul pe care scria „Stop Mörder! Braşov = Auschwitz“, într-un gest final de a atrage atenția lumii asupra ororilor regimului comunist.

Liviu Cornel Babeș avea 47 de ani și era maistru la Intreprinderea de Prefabricate din Brașov, când a decis să facă gestul extrem de a se autoincendia la capătul pârtiei Bradul din Poiana Brașov. În urma sa a rămas soția Etelka și fiica de 11 an,i pe nume Gabriela.

Protestul său a fost făcut public mai întâi în străinatate, de către turistii străini aflați în stațiunea Poiana Brașov. „Doi schiori britanici s-au întors din România cu mărturia extraordinară a unui suicid politic în care un om și-a dat foc pe pârtie în semn de protest la adresa regimului represiv instaurat de președintele Nicolae Ceaușescu“, scria Sunday Times pe 12 martie 1989.

 

Exit mobile version