Site icon

FOTO. Din 1 mai, accesul în Piatra Craiului se face în baza biletului de vizitare. Pe creastă se poate urca „în condiții de vară”

Din 1 mai, turiștii care vor să intre în Parcul Național Piatra Craiului trebuie să își cumpere bilete de vizitare. Măsura a fost implementată de administratorul parcului în urmă cu mai mulți ani și, anual, perioada de aplicare a tarifului este 1 mai – 31 octombrie. 

Prețul biletelor de vizitare: 

Biletul de vânzare nu trebuie cumpărat pentru persoanele cu vârsta sub 14 ani. De asemena, sunt scutite de la plata biletului persoanele din comunitățile limitrofe parcului. 

 Unde se poate plăti biletul: 

Craiul, la mare căutare în această minivacanță  

Anul acesta, în special pe traseele de acces spre creastă, zăpada s-a topit destul de târziu, însă, de aproximativ o săptămână se poate urca „în condiții de vară”, pentru că peticele de zăpadă pot fi ocolite destul de ușor. De altfel, în aceste zile, creasta Craiului a avut „căutare”, care, în această perioadă este mult mai sigur decât Masivul Bucegi sau Munții Făgăraș.

Totuși, înainte de a urca pe Crai, cel mai sigur este să se solicite informații de la Salvamont Zărnești (ca modalitate de comunicare se poate folosi inclusiv pagina de Facebook a acestei formații) sau de la administrația parcului. 

Traseele sunt bine marcate și, în zonele foarte periculoase sunt asigurate cu cabluri. Totodată, recent, salvamontiștii de la Zărnești au realizat unele lucrări de asigurare a porțiunii dinspre Cabana Curmătura spre Piatra Mică, astfel că traseul a fost ușor deviat pe o porțiune scurtă. 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”241″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

 

Exit mobile version