Brașovul își propune să intre în Cartea Recordurilor prin cel mai mare lanț de oameni care citesc, sărbătorind astfel și Centenarul Marii Uniri, dar și Ziua Internațională a Cărții.
Pe 22 aprilie, cu o zi înainte de Ziua Internațională a Cărții, lanțul uman se va desfășura începând de la Modarom, pe toată strada Republicii, până în Piața Sfatului. Participanții sunt așteptați în centrul orașului cu cărți din care vor citi și pe care le vor schimba cu alți împătimiți ai cititului. Încercarea de a intra în Cartea Recordurilor a fost acceptată de Cartea Recordurilor, la capitolul Most people in a reading relay, recordul actual fiind de 3071 de persoane. Pentru tentativa de a intra în Cartea Recordurilor va fi nevoie ca participanții să citească, cu voce tare, un text pe care organizatorii îl vor pune la dispoziție. Acest text va fi în strânsă legătură cu Unirea Principatelor Române, spun organizatorii.
Peste 1500 de oameni au confirmat prezența
Evenimentul a atras atenția oamenilor din Brașov și din alte localități și din reacțiile de până acum, el promite să fie unul reușit. Potrivit organizatorilor, reach-ul evenimentului pe Facebook este, în acest moment, de 800.000 de oameni. Peste 1500 de oameni au confirmat prezența, peste 10.000 sunt interesați, iar evenimentul are aproximativ 1800 de distribuiri.
„Ne propunem să strângem laolaltă 5000 de oameni și credem că vom reuși acest lucru. Reacțiile sunt mai mult decât încurajatoare. Avem semnale de la școli din Bacău, Iași sau Făgăraș că vor veni să participe la evenimentul nostru cu clase întregi de elevi. Sunt oameni care au zis că vor veni pe bicicletă, de peste tot din țară. Avem semne de participare din Republica Moldova, din București sau chiar din Italia. Ne dorim să nu adunăm doar cărți, ne dorim să adunăm cât mai multe experiențe, tocmai pentru că o bibliotecă este cu adevărat valoroasă doar în momentul în care este citită. Ne dorim un centru plin de oameni uniți prin cultură. Cu cât mai mulți oameni pasionaţi de artă şi cultură, cu atât mai bine. Să fie mii!”, a spus Alexandru R. Crețu, unul dintre organizatorii evenimentului.
Odată găsită plăcerea în lectură, te găseştişi pe tine şi găsindu-te pe tine vrei să împărtaşeşti acest lucru tuturor, deoarece „Cărţile sunt oglinzi: vezi în ele numai ceea ce ai deja în tine.” Îmi doresc ca lumea să se schimbe prin cultură şi prin iubirea pentru lectură şi în 22 aprilie să facem o a doua UNIRE dar de data asta cu istoria învăţatăşi cu cărţile în braţe”, a adăugat Andrea Andrei, inițiator al evenimentului.
Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” își aduce toți studenții, Corona Brașov vine cu sportivi de la toate secțiile
Pe 22 aprilie, centrul Brașovului îi așteaptă pe toți – mici, mari, cu cinci facultăți sau cu niciuna, ardeleni, olteni, moldoveni, munteni, români și străini – să dea mână cu mână, să se unească în lectură pentru Cartea Recordurilor.
Evenimentul este organizat prin intermediul unui ONG, Asociația C’Art Fest, cu sprijinul Primăriei Brașov, dar are alături și parteneri de nădejde, care s-au alăturat cu entuziasm. Partener principal este Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă”, partener care pe lângă implicarea în organizare va participa cu toți studenții săi, îmbrăcați în uniforme. De asemenea, Corona Brașov va participa cu toate cluburile sale, de la cei mici la seniori. Julius Meinl, Autoliv, Continental, Autonom, Stabilus, Armonia, DCI și Valdoris s-au alăturat ca parteneri ai evenimentului Omul și Cartea.
Fii primul care comentează