Clădirea Primăriei Brașov, Casa Sfatului și Cetățuia Brașovului, iluminate în albastru pentru conștientizarea autismului

Clădirea Primăriei, Casa Sfatului și Cetățuia Brașovului vor fi iluminate în albastru în această seară (2 aprilie 2018), cu prilejul Zilei Internaționale pentru Conștientizarea Autismului.

Iluminatul special al celor trei clădiri va începe la ora 18.00 și va dura cel puțin câteva ore.

Primăria Brașov se alătură astfel pentru al optulea an la rând acțiunii mondiale de conștientizare a autismului, la solicitarea Asociației „Copiii de cristal“, care își desfășoară activitatea în Brașov.

Asociația „Copiii de cristal“ este o asociație a părinților cu copii cu nevoi speciale (tulburări din spectrul autism – TSA, Sindrom Aspenger, ADHD, Sindrom Down, PDD NOS și tulburări asociate), care a înființat, cu sprijinul Primăriei Brașov, primul Centru de evaluare și intervenție specializată în afecțiunile din acest domeniu. Activitatea asociației este dedicată integrării în comunitate a familiilor cu copii cu dizabilități, prin serviciile de consiliere și terapie specializată oferite și prin evenimentele organizate.

Gestul iluminării în albastru (culoarea specifică autismului) a unor clădiri de referință a fost inițiat de Autism Speaks (SUA) și continuată de Autisme Europe, la care Asociația „Copiii de cristal“

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.