Site icon

Un loc de parcare de pe strada Zizinului din Brașov, licitat pentru 500 de lei pe an

Primăria Brașov a organizat luni prima procedură de reatribuire a locurilor de parcare din acest an, care a vizat cartierul „Astra 1” (între calea ferată și Calea București) și zona Drumul Cernatului. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, a precizat că la această primă reatribuire au participat 204 persoane, iar 196 dintre ele și-au închiriat unul sau mai multe locuri. Dintre cei cei 196 de brașoveni care au obținut locuri în parcările de reședință, 188 de au închiriat câte unul, 7 câte două, iar una a închiriat trei locuri. 
 Cei mai mulți dintre participanți au plătit tarifele stabilite prin Regulamentul de atribuire și folosire a locurilor de parcare în parcările de reședință din municipiul Brașov, dar au fost și excepții.  
Pe str. Cometei un loc de parcare a fost închiriat cu suma de 300 de lei/an. Pe Bulevardul Saturn s-a licitat pentru două locuri, pentru ca, în final, unul să fie închiriat pentru un tarif de 320 de lei/an, iar celălalt pentru 400 de lei/an. Pe str. Neptun s-a licitat tot pentru două locuri, unul a fost adjudecat pentru suma de 192 de lei, iar al doilea pentru suma de 200 de lei. 
Cea mai mare luptă s-a dus pentru locurile de parcare de pe str.  Zizinului, astfel că s-a ajuns în faza de licitație pentru 4 dintre acestea. Unul a fost atribuit pentru suma de 250 de lei/an, pentru două dintre ele s-a achitat câte 400 de lei, iar un alt spațiu de parcare a fost achitată suma de 500 de lei/an.  
Următoarea zonă pentru care se va organiza procedura de reatribuire, în data de 23 aprilie este Astra 2, zona cuprinsă între Calea București și str. Carpaților.
Exit mobile version