Potrivit acestuia, în ultimele luni au existat mai multe acţiuni ale sindicatului şi corespondenţă cu reprentanţii Guvernului, dar fără rezultat concret.

”În industria de apărare sunt necesare nişte acte normative care ni se tot promit din 25 februarie. Situaţia a fost foarte complicată”, a mai spus Cupu.

Fabrica de Pulberi din Făgăraş este deţinută societatea Romarm, 83% din acţiuni fiind în portofoliul Ministerului Economiei. 

De altfel, Cartel Alfa a transmis, luni, un comunicat de presă în care anunţă că sindicatele din industria de apărare din cadrul CNS Cartel ALFA şi BNS organizează o acţiune de protest, pichetare la Guvernul României, în zilele de 15 şi 16 mai, între orele 11.00 şi 13.00. 

”Motivul protestului este nerespectarea angajamentului Guvernului privind situaţia Industriei pentru Apărare. În ciuda angajamentelor reprezentanţilor Guvernului, problemele majore cu care se confruntă companiile şi salariaţii din industria de apărare, semnalate de sindicatele din domeniu, au rămas nerezolvate”, se arată in comunicat.