Site icon

40 de apeluri la Dispeceratul Național Salvamont, în numai 24 de ore. Sâmbătă plină și pentru salvatorii montani din Brașov

Foto: Salvamont Poiana Brasov

Prima sâmbătă fără ploaie din ultimele săptămâni i-a scos pe oameni din casă, iar mulți dintre ei au ales trasee montane mai dificile. Acest lucru s-a cunoscut și la nivelul Disperatului Salvamont unde în doar 24 de ore s-au înregistrat 40 de apeluri pentru informații și 28 de apeluri de urgență. 

Salvamontiștii din județul Brașov au avut și ei o sâmbătă încărcată, echipele de salvatori având cinci intervenții în zonele montane din județ. Trei apeluri au ajuns la Salvamont Zărnești, pentru turiști care au avut probleme în Munții Piatra Craiului. Un alt apel a venit la Salvamont Predeal, iar altul, la Salvamont Brașov, din partea unor turiști din Postăvarul.

De altfel, ziua de sâmbătă a fost una plină pentru mai toți salvamontiștii din țară. În doar 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont au ajuns 41 de apeluri de la turiști care solicitau informații despre zona montană. În 28 cazuri, în urma unor apeluri de urgență a fost nevoie și de intervenții în teren ale echipelor de salvatori.  4 apeluri dintre cele sosite în ziua de sâmbătă au fost pentru Salvamont Sinaia, 4 apeluri pentru Salvamont Buşteni, 3 apeluri pentru Salvamont Prahova – Formaţia Azuga, 3 apeluri pentru Salvamont Argeş şi câte un apel pentru Salvamont Borşa, Salvamont Sibiu, Salvamont Gorj, Salvamont Neamţ, Salvamont Hunedoara, Salvamont Vrancea, Salvamont Bihor, Judeţul Suceava şi Judeţul Prahova. Salvamontiştii au intervenit pentru salvarea unor turişti care s-au accidentat, care s-au rătăcit sau care nu au mai putut înainta din cauza epuizării fizice.  

Recomandare pentru turiști

Salvamontiștii de la Brașov atrag atenția celor care vor să urce pe munte în aceste zile, că deși vremea este foarte bună acum, condițiile meteo se pot schimba radical într-o perioadă foarte scurtă. De aceea le recomandă turiștilor ca atunci când pleacă pe traseu să se echipeze corespunzător.

„Dacă doriți să faceti o drumetie țineți cont că aveți nevoie de un echipament adecvat, din care să nu lipsească încălțările de munte, care vă oferă stabilitate și aderență maxime. Totodată țineți cont și de faptul că la munte vremea este deosebit de instabilă, iar condițiile meteo se pot schimba radical într-un interval foarte scurt de timp“, este recomandarea Salvamont Poiana Brașov.  

Exit mobile version