Site icon

Un brașovean gazat și bătut la protestul diasporei din București a depus plângere împotriva jandarmilor

Sursa foto: Digi 24

După ce în 10 august a participat la protestul din București, brașoveanul Valentin Toader a depus zilele trecute la Parchetul Militar o plângere penală împotiva prefectului de București, a ministrului de Interne și a celor care au orchestrat, în opinia sa, ceea ce s-a întâmplat în Capitală. Valentin Toader acuză abuzurile jandarmilor.

Potrivit Digi 24, Valentin Toader a fost în Piaţa Victoriei, în zona intersecţiei Iancu de Hunedoara cu Lascăr Catargiu, iar scenele povestite de el sunt greu de imaginat. „M-am dat la o parte, pentru a nu sta în calea jandarmilor şi am scos telefonul, să filmez. Jandarmii au început să urle, au venit în fugă către protestatari, către aceşti suporteri, care dăduseră foc şi mi-aduc aminte că unul dintre jandarmi a văzut că filmez şi a început să mă înjure, să-mi strige «Lasă telefonul, lasă telefonul», după care mi-au adresat câteva injurii. Am lăsat telefonul, am fost încercuit şi mi-au spus «Pleacă de aici». Unul dintre ei m-a împins cu scutul, am dat să plec, m-am întors cu spatele, pentru că mă tot împingeau, am dat să plec şi am auzit fâsâitul acelui spray lacrimogen. Mi-au dat cu gaze şi am simţit un baston pe spate. Am fugit, pur şi simplu, atingând cu mâinile pereţii, am nimerit într-o cafenea, unde îmi aduc aminte că unul dintre angajaţi închidea în grabă uşa, în spatele meu”, a povestit  Toader pentru postul tv amintit. 

După acest incident, Valentin Toader a obținut de la Serviciul de Medicină Legală de la Brașov un document, în care s-a precizat că „numitul prezintă leziuni traumatice ce s-au putut produce prin lovire și zgâriere cu corpuri dure și prin lovire cu corp dur alungit. Leziunile pot data din 10 august 2018 și necesită 5 – 6 zile de îngrijiri medicale”.

De altfel, Valentin Toader le-a recomandat și altor brașoveni care au fost agresați fizic sau verbal în Piața Victoriei să depună astfel de plângeri. 

 

 

Exit mobile version