Site icon

Digurile Oltului, de la Comăna, vor fi refăcute până la sfârșitul anului

Actualul dig de protecție localității Crihalma a fost amenajat în anii '70

Afectate de cele două valuri de inundații, din martie și iunie – iulie, digurile de apărare de pe râul Olt, din zona comunei Comăna, vor fi refăcute de Administrația Bazinală Olt.

De altfel, Administrația Bazinală Olt a semnat și contractul de lucrări, în valoare de 1,082 milioane lei cu tot cu TVA, cu o firmă din Băile Olănești (județul Vâlcea). Contractul prevede repararea a 3,5 km de dig, pe malul dinspre localitatea Comăna al Oltului, dar și pe un afluent ce trece pe lângă localitatea Crihalma, termenul de finalizare intervențiilor fiind de 3 luni.

Aceeași firmă a obținut și un contract de lucrări în valoare de  1,201 milioane lei, inclusiv TVA,  pentru îndiguirea pârâului Tărlung, pe segmentul Băcel – Chichiş, unde au fost mari probleme la sfârșitul lunii iunie, au fost inundații.

În acest an, comuna Comăna a fost grav afectată de inundaţiile din iunie – iulie. Pe lângă digurile de apărare rupte, comuna a rămas în 30 iunie şi fără podul peste Olt, care făcea legătura între satul Crihalma şi Comăna de Jos. Podul a fost afectat de viiturile din martie, fiind închis atunci traficului rutier, dar şoferii ignorau interdicţia. Totuşi, pe el mai treceau pietonii. 

Exit mobile version