Site icon

Brașovul găzduiește European Digital Youth Summit 2018, la Aula Universității Transilvania

100 reprezentanți din peste 10 țări vor participa vineri la Brașov, la  European Digital Youth Summit 2018, un eveniment în care se va discuta amănunțit despre sprijinul pe care Uniunea Europeană îl acordă statelor membre, în special pe proiectele de tehnologii digitale destinate tinerilor. 

Evenimentul va avea loc la Aula Universității Transilvania, cu începere de la ora 10, până la ora 17.00. 

Reprezentanții Universității Transilvania din Brașov, ai Primăriei Municipiului Brașov, ai liceelor și organizațiilor locale vor dezbate alături de speakeri și participanți internaționali teme de interes comun. La eveniment vor participa în total 100 reprezentanți din peste 10 țări: studenți, lucrători de tineret, reprezentanți din mediul academic, nonguvernamental și al afacerilor pentru a dezbate împreună impactul proiectelor europene asupra beneficiarilor. 

EDYS 2018 se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Parlamentului European. Evenimentul precede președinția României la Consiliul Uniunii Europene, iar agenda acestei ediții propune teme majore precum impactul pe care îl au fondurile europene asupra beneficiarilor și asupra comunităților online și offline, absorbția fondurilor europene în România, implicarea tinerilor în proiectele cu finanțare europeană și provocările aduse de revoluția digitală.

Informații despre agendă, speakeri și echipa de organizare a evenimentului se pot găsi pe adresa www.edys.eu.

Antonio Tajani, Președintele Parlamentului European: „Social media poate fi utilizată în dezvoltarea campaniilor și în a aduce oamenii mai aproape. Totuși, internetul are dezavantajele sale. Toată lumea are libertatea de a fi activă online aproape neîntrerupt cu doar câteva constrângeri privind comportamentul utilizatorului. Unii folosesc internetul pentru a-i răni pe ceilalți, pentru a răspândi informații eronate și discurs instigator la ură ori pentru activități ilegale. Capacitarea tinerilor cu competențe digitale cheie este de o importanță crucială pentru a ne asigura că sunt capabili să participe în contextul actual al unei economi și societăți bazate pe cunoștințe cu încredere și simț de responsabilitate”. 

Exit mobile version