Site icon

Numit de la București, (și) Daniel Zamfir promite „renașterea” ALDE Brașov la europarlamentare

După Remus Borza, Grațiela Gavrilescu și Stelian Fedorcă, ALDE Brașov are un nou lider numit de București: Daniel Zamfir. Noul președinte s-a prezentat în 8 februarie, într-o conferință de presă în care s-a concentrat mai mult pe lupta cu ROBOR-ul și mai puțin pe planurile pentru filiala pe care o conduce. De altfel, cel puțin din discurs, Daniel Zamfir pare a fi aterizat pe un teren necunoscut, pentru că la orice întrebare legată de organizația ALDE Brașov răspundea: „Abia am venit. Urmează o evaluare”.

„În 23 februarie vom avea o delegație permanentă, în care vom analiza situația din filială, după care vom vedea ce este de făcut”, a declarat Zamfir.

Ba mai mult, chiar dacă a spus că în 7 februarie participat la prima întâlnire a Biroului Permanent Teritorial Brașov el nu s-a informat nici măcar în ceea ce privește numărul de membri ai organizației județene, din moment ce în timpul conferinței de presă, cifra a fost dată de secretarul general al filialei.

Practic, potrivit datelor oferite de colegul lui din ALDE Brașov, Daniel Zamfir are la dispoziție o „oaste” compusă din 2.401 de persoane, care trebuie să îl ajute să atingă obiectivul stabilit pentru alegerile europarlamentare. Iar obiectivul este unul ambițios: „În sondaje, ALDE are acum 12% – 13%. Nu aș vrea ca la alegerile europarlamentare din luna mai, ALDE Brașov să fie sub acest scor”. El a explicat și cum va reuși partidul să obțină acest rezultat: „O mare parte a populației se regăsește în mesajul ALDE, care luptă împotriva abuzurilor”.

Pe de altă parte, existența pe lista de candidați pentru europarlamentare a unui membru al ALDE Brașov pare a fi informație secretă, din moment ce Zamfir a refuzat să răspundă acestei întrebări.

Exit mobile version