Site icon

PNL Brașov sprijină candidatura lui Siegfried Mureșan, pentru Parlamentul European

Deși nu are un candidat propriu pe lista pentru Parlamentul European, PNL Brașov are un candidat pe care îl va susține și îl va promova la nivel local și regional pentru a obține un mandat în Deliberativul European. 

Anunțul a fost făcut de președintele PNL Brașov, Adrian Veștea, care spune că Siegfried Mureșan, actual parlamentar european, și-a dovedit eficacitatea pentru România. 

„Decizia filialei PNL Brașov este de a sprijini candidatura lui Siegfried Mureșan pentru Parlamentul European. Suntem realiști, știm că există o competiție serioasă pentru mandatele din Parlamentul European, dar el este un parlamentar cu rezultate, unul dintre cei mai reprezentativi și ocupă  deja diverse poziții la nivelul Parlamentului European. Noi  am considerat că este potrivit să îl sprijinim, ținând cont de faptul că am avut întâlniri cu el în mai multe rânduri, și la Bruxelles și la Brașov, și de fiecare dată a sprijinit atât proiectele noastre pe fonduri europene, cât și aeroportul și spitalul regional. Este, de asemenea, un parlamentar european care vine destul de des în Brașov, dat fiind că este căsătorit cu o brașoveancă. Credem că este o decizie bună și cred că ne va sprjini în proiectele noastre de dezvoltare pentru Brașov“, a declarat Adrian Veștea, președintele filialei județene PNL Brașov.

Siegfried Mureșan este susținut și la nivelul organizației municipale PNL Brașov, președintele Adrian Oprică făcând apel la brașoveni să susțină candidatura acestuia pentru Parlamentul Europen. 

Susțin candidatura lui Siegfried Mureșan și îi invit pe brașovenii care au încredere în profeisonalismul administrației locale liberale la Brașov, să aibă încredere în profesionalismul candidaților liberali și în Parlamentul European“, a declarat Adrian Oprică. 

Siegfried Mureșan, actual vicepreședinte al Comisiei de Buget-Finanțe din Parlamentul European spune că într-un nou mandat ca încerca să propună o simplificare a procedurilor de absorție a fondurilor europene, care să vină în întâmpinarea României, din acest punct de vedere. 

„La PNL venim cu un proiect concret pentru alegerile europene, nu cu chestiuni generale. De aceea o temă pe care și cu Adrian Veștea am discutat-o mereu când ne-am întâlnit este absorția fondurilor europene. În acest sens, intenționăm să propunem o simplificare a absorției de fonduri, cu un set simplu de norme care să fie valabil în aceeași formă în toate țările, să nu existe un «strat » european de norme și încă unul gros de birocrație, la nivel de țară. De asemenea, vrem audit unic, o simplificare a controalelor, că până acum aveam control și control la control, vrem digitalizare, pentru că până acum documentele trebuie ăstrate obligatoriu în format clasic 5 ani de zile“, a declarat Siegfried Mureșan. 

PNL și-a propus să onțină, după alegerile europarlamentare din luna mai, un număr de zece mandate în Parlamentul European, Siegfried Mureșan având mari șanse de a continua la Bruxelles, în contextul în care este posibil să fie între primii tre pe lista propusă de PNL. Lista completă de candidați la alegerile europarlamentare va și anunțată în a doua jumătate a lunii februarie, a precizat reprezentantul PNL Brașov, Dragoș David. 

Exit mobile version