Site icon

Eroare de soft. Unii braşoveni care au mers la vot au descoperit că „nu sunt cetățeni români”. Municipiul Braşov, peste media naţională în ceea ce priveşte prezenţa la vot

Operatorii care scanează cărţile de identitate în secţiile de vot a probleme cu softul, care, în cazul unor acte de identitate dă erori.



Mai exact, în unele situaţii, sistemul generează mesajul: „Nu este cetăţean român”, motiv pentru care CNP-ul trebuie introdus manual. „Este o eroare a softului. Se caută acum cauza şi se încearcă rezolvarea problemei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Judeţean Braşov, Claudiu Petra. 

Pe de altă parte, până la ora 9,36, în municipiul Braşov s-au prezentat la urne 14.099 dintre cei 246.339 de alegători înscrişi pe listele permanente, prezenţa la vot fiind de 5,72%, mai mare decât cea la nivel naţional, care, la aceeaşi oră era de 5,15 %. În schimb, cu o prezenţă de 5,13% prezenţă la vot (27.913 de votanţi din 518.306 persoane înscrise pe listele permanente), judeţul Braşov era sub media naţională. 

Exit mobile version