Site icon

FOTO. Cozi la secțiile de votare din Brașov. Prezența la vot, după slujba de la biserică, aproape 25%

Înainte de de a merge la iarba verde sau la o plimbare prin oraș, brașovenii au făcut și o escala pe la secțiile de vot. În aceste condiții, la unele secții de vot s-au format cozi încă de la orele dimineții. Coadă a fost și la secția de votare de la Școala Profesionala Germană Kronstat, special amenajată pentru locuitorii din zona nouă a cartierului Tractorul. Aglomerație a fost, de asemenea, și la secția nr. 1, dar la seminarul Teologic, dar și la Aprily Lajos sau la Școala nr. 6 sau la Colegiul Național Unirea, în prima parte a zilei, chiar și înainte de terminarea slujbei de la biserică. 

Practic, în jurul orei 13.30 în județul Brașov, pentru alegerile europarlamentare prezenta la vot era de 24,7%. În ceea privește referendumul, prezenta era egală inițial, înainte de ora 12, ceea ce înseamnă că oamenii nu au boicotat referendumul, la nivelul județului Brașov. După 12.00 – 12.30 au apărut și micile diferențe, între cele două tipuri de scrutin fiind cam 2-3 pyuncte procentuale. 

Foto: Nelu Corbu

De exemplu, în municipiul Brașov, la europarlamentare, prezența era, la ora 13.30, de 27,6%, iar la referendum, de 23,17%, semn că, după ora prânzului, încep să iasă la urne și cei care nu susțin referendumul. 

Exit mobile version