Site icon

Teatru ieftin de Cuc. Constructorul de pe DN73, căruia ministrul Transporturilor i-a rupt contractul de față cu presa, este încă pe șantier

Constructorul contractat pentru modernizarea DN73 încă lucrează în zona Râșnov a drumului național, în ciuda faptului că pe 20 mai, când a fost prezent la Brașov pentru inaugurarea unui „ciot“ de autostradă la Cristian, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a rupt „dramatic“ în fața presei contractul cu Azvi, cerând directorului CNAIR să întrerupă orice colaborare cu acesta.

 „Domnul director Neaga, vă rog să reziliaţi contractul acestei firme neserioase. Totodată, vreau să văd de urgenţă Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov pe şantier. Fiind anunţată vizita premierului, în urmă cu doar câteva zile au decopertat şi au deschis trei casete. Intraţi, rezolvaţi problema şi turnaţi covor asfaltic, pentru că este un drum turistic, important”, declara luna trecută, ministrul Transporturilor. 

În ciuda anunțului de reziliere, lansat atât de „artistic“ de  ministrul Cuc, de față cu premierul Viorica Dăncilă, directorul CNAIR, Narcis Neaga, și toată presa locală și centrală, în prezent, asocierea Azvi SA – Straco Grup SRL – Piomar Development – Tractebel lucrează încă pe traseu, la câteva casete.

Acum, purtătorul de cuvânt al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, Robert Elekes, confirmă că asocierea contractată inițial încă mai lucrează pe DN73, în ciuda „teatrului“ lui Cuc. 

„Constructorul îşi continuă treaba, lucrând în această perioadă la 5 casete de lărgire, dar şi la o deviere temporară a drumului pentru amenajarea unui podeţ. Până la rezilierea contractului se lucrează. Cele cinci casete la care au început lucrările trebuie închise. Constructorul va trebui să predea drumul în condiţii de siguranţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov, Robert Elekes. 

În prezent, Azvi și asociații au executat 42% din lucrările necesare pentru modernizarea DN73 pe teritoriul județului Brașov, însă a încasat 45% din cei 275 milioane de lei cât însumează lucrările. Lucrările de modernizare a DN 73 Piteşti-Braşov au început în 19 mai 2014, iar în judeţul nostru şantierul a fost deschis în anul 2017. 

Exit mobile version