Consiliul Local Braşov a stabilit regulamentul de supraimpozitare cu până la 500% a clădirilor şi terenurilor neglijate

Consiliul Local Braşov va supune aprobării azi, regulamentul în baza căruia, începând de anul viitor, în municipiul Braşov se va aplica supraimpozitarea cu 500% a imobilelor neîngrijite. Potrivit Regulamentului, constatările în teren vor fi făcute de către o comisie specială, formată dintr-un reprezentant al Serviciului Autorizări în Construcţii, unul al Poliţiei Locale Braşov şi unul al Direcţiei Fiscale, componenţa exactă urmând să fie stabilită prin dispoziţie de primar.



Comisia va face verificări în teren şi vor completa formulare în care va consemna elementele care duc la încadrarea unui imobil în categoria celor neglijate. Va exista o fişă de evaluare cu mai multe
categorii, care în funcţie de nivelul de degradare vor primi un punctaj de la 1 la 3. După adunarea punctajului pentru fiecare categorie, imobilul va fi încadrat, per total, într-unul din cele cinci intervale de supraimpozitare, de la 100% la 500%.

După evaluarea clădirii, ca următor pas, comisia va identifica şi proprietarul şi va transmite o somaţie, procedând în aşa fel încât să se asigure că acesta a luat la cunoştinţă situaţia. Dacă pe parcursul anului respectiv, proprietarul îşi îndeplineşte totuşi obligaţiile de întreţinere ale imobilului, el va notifica comisia care se va deplasa la faţa locului pentru constatarea stării de fapt. În cazul clădirilor monument istoric şi al terenurilor din zone protejate, regulamentul prevede că este nevoie şi de conformarea lucrărilor cu avizul eliberat de Ministerul Culturii.



În cazul în care proprietarul nu a efectuat lucrările de întreţinere necesare, comisia va încheia o notă de constatare, iar dosarul costituit din somaţia comunicată, nota de constatare, fişa de evaluare iniţială şi cea finală se va comunica Direcţiei Fiscale care va înainta Consiliului Local un raport de specialitate în ederea adoptării Hotărârii cu caracter individual, ce impune impozitul majorat, cu procentul aferent nivelului de degradare, coform punctajului. În funcţie de nivelul de degradare, impozitul poate fi mărit cu minim 100% şi maxim 500%.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.