Site icon

Braşovul amenajează una dintre cele mai moderne baze de recuperare din țară. Dr. Bîgiu: „La Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie pacienții vor «reînvăța» să meargă”

Consiliul Județean Brașov a semnat ieri contractul de finanțare europeană pentru achiziționarea de echipamente și dotări pentru pentru Ambulatoriul Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie din Braşov.


 

Prin acest proiect, cu o valoare de 10.572.694 lei (2,227 milioane euro), din care 10.361.240 lei (98% ) nerambursabili vor fi  cumpărate 57   de   echipamente medicale de specialitate și 22 de seturi de mobilier care vor fi amplasate la sediul central al Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie, în spațiul alocat desfășurării activității Ambulatoriului. 

„Printre altele, vom avea echipamente de ultimă generație, cu ajutorul cărora un pacient va «reînvăţa» să meargă. În România, mai există un astfel de laborator la Iaşi, dar nu ştiu dacă proiectul este finalizat”, a declarat managerul spitalului, dr. Nicuşor Bîgiu. 


 

 Printre altele, va fi achiziționat,  un computer tomograf, un ecograf muscolo-scheletal,  un ecograf   doppler,   precum   și   diverse   echipamente pentru recuperare neuro-psiho-motorie cum sunt liftul pentru transport pacienți, banda de alergare sau banda pentru bazin, sistemul robotizat de recuperare a mersului și alte sisteme de evaluare și recuperare a mobilității membrelor. 

Conform contractului de finanțare, proiectul trebuie încheiat până la data de 31 iulie 2021. 

Exit mobile version