Site icon

Concert simfonic de 5 stele la Filarmonica Brașov, cu dirijoarea Antonella Bona și pianistul Marcello Mazzoni

În această săptămână melomanii brașoveni vor avea parte de un Concert Simfonic bogat în culori sonore, oferit de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Brașov sub conducerea dirijoarei Antonella Bona, avându-l ca invitat pe pianistul Marcello Mazzoni. Astfel, joi, de la ora 19.00 la Sala Patria, se va putea audia în cadrul programului, pe lângă lucrarea cântată în premieră, Nocturna nr. 1 pentru Orchestră op. 70 de G. Martucci, și Concert nr. 2 pentru pian și orchestră în fa minor op. 21 de Fr. Chopin și Poemul Simfonic „Pini di Roma” de O. Respighi. Biletele se găsesc la Sala Patria și pe www.bilet.ro, prețul unui bilet fiind de 30 de lei.

Pentru prima data la Brașov, Antonella Bona, originară din Sicilia, este recunoscută și apreciată pentru experiența profesională fiind actualmente în postura de dirijor de fanfară militară, situație ce îi conferă o alură aparte în ceea ce privește această meserie. A studiat pianul cu maestrul Massimo Bertucci, armonie și contrapunct cu maestrul Giovanni Feeauto la Conservatorul din Napoli. A scris articole pentru numeroase reviste muzicale, a compus și a realizat transcripții a numeroase opusuri importante care au fost publicate de importante edituri italiene: Santabarbara, Ludo, Eufonia, Scomegna, Studio Music of London și BAM din Geneva; multe dintre orchestrațiile sale fiind incluse în repertoriul lui Steven Mead și înregistrate pe CD-ul „Bella Italia”. Are o remarcabilă experiență în lumea muzicii pentru suflători, fiind invitată frecvent să dirijeze renumite orchestre, inclusiv „C. Cusopoli” din Monterubbiano, orchestrele de suflători din Cilento, din Amantea, din Delianuova și din Melicucco, Unione Musicale Ciociara, Orchestra Conservatorului din Lecce și Civica Orchestra di Fiati din Milano. În anul 2003 a fost Maestro Direttore al orchestrei „Città di Fisciano”, cu care a susținut peste 40 de concerte în tot sudul Italiei. În SUA a colaborat cu „Tara Winds” din Atlanta și cu ansamblul de suflători al Universității din Mississippi de Sud.

Marcello Mazzoni a concertat ca solist cu orchestre în cele mai renumite săli de concerte și a participat la festivaluri, precum: Musikverein din Viena, Sala Conservatorului din Sankt Petersburg, Sala Filarmonicii din Perm, Gasteig Philharomnie din München, Centrul Cultural Hong Kong, Teatrul der Jugend din München, Ehrbar Saal din Viena, Bartók Saal din Budapesta, Sala Bartók din Szombathely, Centrul Cultural din Kaspovár, Sala de Muzică din Singapore, Primăria din Hong Kong, Teatro Filarmonico din Verona, Forum Bertarelli, Teatro Massimo. În 2016, Marcello Mazzoni a început colaborarea cu actorul-cântăreț B. Servillo pentru piesa de teatru „Histoire du Soldat” de I. Stravinsky, care a fost pus în scenă în cele mai importante teatre din Italia. În 2018, Marcello Mazzoni a participat la numeroase proiecte de prestigiu, cum ar fi turneulWiener Concer-Verein, unde a interpretat concerte din repertoriul mozartian în teatre italiene și europene. În 2019, Marcello Mazzoni va concerta la Budapesta – Bartók Saal, cu Orchestra Națională Ungară, la București cu Orchestra Națională Română, și la Mozarteum -Wiener Saal din Salzburg cu Orchestra Soliștii din Salzburg. 

 

Exit mobile version