După turci, și germanii sunt interesați de aeroportul de la Ghimbav. Grupul Lufthansa au început discuțiile cu Consiliul Județean Brașov

 O delegație din cadrul Grupului Lufthansa avându-i în componență pe Peter Pullem, directorul pentru Europa Centrală, de Est și de Sud-Est, și Zlatko Zlatic, directorul general pe România și Republica Moldova, însoțită de consilierul local Cristian Macedonschi, a fost primită miercuri, la Consiliul Județean (CJ) Brașov, de către președintele Adrian Veștea.  La întrunire a fost prezent și Alexandru Anghel, coordonatorul proiectului Aeroportului Internațional Brașov Ghimbav (AIBG).  Șeful administrației județene le-a prezentat oaspeților etapele parcurse până în momentul de față în realizarea proiectului, precum și demersurile care sunt în pregătire, atât în ceea ce privește finalizarea construcțiilor care țin de infrastructura aeroportuară, cât și în privința certificării și operării Aeroportului Internațional Brașov. 

Președintele CJ Brașov i-a asigurat că în cazul în care nu vor apărea situații neprevăzute în ceea ce privește derularea procedurilor de achiziție, la finele anului 2020 infrastructura Aeroportului Internațional Brașov va fi realizată în proporție de 90%. Oficialii Lufthansa au fost interesați nu numai de stadiul proiectului AIBG, ci și de potențialul economic și turistic al județului Brașov, precum și de domeniile educaționale dezvoltate în mediul universitar brașovean. 

Discuțiile au vizat posibilitatea deschiderii unor rute aeriene către HUB-uri din întreaga lume, precum și a unor zboruri directe către destinații importante din Europa. Având în vedere legătura istorică a Brașovului cu Germania prin prisma comunității săsești din județ, s-a discutat despre inaugurarea unor rute către mai multe orașe germane. „Vizita oficialilor de la Lufthansa și interesul companiei pentru proiectul AIBG ne onorează. Oaspeții au fost încântați că suntem deschiși să implementăm noile tehnologii în construcția Aeroportului, având în vedere că luăm în calcul posibilitatea realizării unui turn de control virtual în locul unuia clasic. În Germania, turnul virtual este o tehnologie deja utilizată, urmând să fie implementată pe scară largă, iar faptul că ne-am documentat pe această temă inclusiv la Leipzig, unde operează un asemenea turn, i-a impresionat. Sperăm ca Lufthansa să se numere printre operatorii Aeroportului Internațional Brașov”, a menționat Veștea. 

Lufthansa este compania aeriană numărul unu la nivel european. Din Grupul Lufthansa fac parte Austrian Airlines, Swiss Airlines, Brussels Airlines și Eurowings. Turkish Airlines, interesată să deschidă linii regulate între viitorul aeroport braşovean şi unele din Turcia 

Reamintim că la începutul lunii, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea s-a întâlnit joi cu Excelenţa Sa doamna Fusun Aramaz, ambasadorul Republicii Turcia în România, care efectuează o vizită de lucru în judeţul Braşov, însoţită de membrii Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci. La momentul respectiv, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci din România (TIAD), Guven Gungor, a promis autorităţilor braşovene că va încerca personal să convingă compania Turkish Airlines să deschidă linii regulate între viitorul aeroport braşovean şi unele din Turcia. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.