Spitalul de Pneumoftiziologie Brașov va avea o unitate mobilă, pentru analize în zonele greu accesibile din județ

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Brașov va avea o unitate mobilă de consultații, după ce Consiliul Județean, în coordonarea căruia se află spitalul, a alocat bugetul necesar acestei achiziții. 

 

Unitatea mobilă, dotată cu toate echipamentele necesare, este estimată la 203.490 de lei. Ea va face prevenție în zone din județ greu accesibile și va putea astfel să depisteze anumite afecțiuni pulmonare în faze încipiente, a precizat managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Brașov, dr. Dan Moraru. 

Am început o campanie de prevenție în comunitățile brașovene din 2011. Ne-a interesat să ajungem la comunitățile izolate, unde există risc de apariție a bolilor pulmonare. S-au făcut investigații paraclinice de specialitate, analize, iar la indicația medicilor pneumologi, persoanele au fost transportate gratuit pentru investigații suplimentare și prescierea tratamentelor care se impun”, a declarat dr. Dan Moraru, citat de newsbv.ro

 

Licitația pentru această unitate mobilă a fost deja lansată pe platforma electronică de achiziții publice SICAP, iar termenul limită de depunere a ofertelor este 26 august 2019.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.