Site icon

„Gard” între pietoni și șoferi, şi radar pe Bulevardul Mihail Kogălniceanu, ca măsuri pentru o siguranţă mai mare a pietonilor

După ce pe Bulevardul Mihail Kogălniceanu s-au produs mai multe accidente în zona stației RATBV, marți, specialiștii din Comisia de circulație a municipiului Brașov au analizat situația de pe această arteră și au venit cu câteva idei pentru creșterea siguranței pietonilor. 



Astfel,  în următoarele zile, va fi ales un model pentru sistemul de siguranță ce va fi montat la limita dintre carosabil și trotuar. Acesta va trebui să aibă un aspect estetic care să se încadreze cu zona centrului civic, care să protejeze pietoni și, în același timp, să reducă riscurile pentru șoferii care pierd controlul mașinilor.

În ceea ce privește creșeterea siguranței în trafic, vor fi analizate mai multe soluții pentru a îi face pe șoferi să nu depășească viteza legală pe acest tronson de drum. Una dintre aceste soluții este ampalsarea unui sitem radar cu cameră foto. Pe modelul implementat cu ISU, în care Primăria Brașov achiziționează echipamentul, după care îl pune gratuit la dispoziția instituției care îl utilizează, primarul le-a prezentat reprezentanților poliției această soluție, respectiv Municipalitatea să achiziționeze acest sistem radar și să îl puna gratuit la dispoziția Poliției. Urmează să se facă o analiză la nivelul IPJ Brașov și, în funcție de aceasta, să se aleagă cea mai bună soluție.

Exit mobile version