Site icon

Săptămâna viitoare se deschide șantierul pentru terminalul Aeroportului de la Ghimbav

Consiliul Județean Brașov a recepționat azi proiectul tehnic aferent construirii terminalului Aeroportului International Brașov-Ghimbav, iar săptamâna viitoare încep lucrarile propriu-zice, a anunțat presedintele CJ, Adrian Veștea.

Contractul de proiectare și execuție a terminalului, în valoare de peste 140 de milioane de lei, a fost semnat cu Asocierea BOG’ART SRL – UTI Grup SA -UTI Facility Management SA, la data de 21 august 2019.

Auroritatea contractantă a recepționat un proiect unitar, pentru un terminal cu suprafață totală de 12031 mp, care reflectă fluxurile de pasageri și bagaje impuse de autoritățile avizatoare. Proiectul respectă conceptul realizat de arhitectul Dorin Ștefan, a precizat președintele CJ Brașov, Adrian Veștea.

Constructorul a confirmat că are pregătite resursele materiale, umane și financiare pentru a începe lucrările, imediat după lansarea ordinului. Astfel, in primele luni, pe șantiervor fi mobilizați 30-50 de muncitori, urmând ca din a patra lună, numărul acestora să crească progresiv, să ajungă până la 250. 

Ordinul de incepere va fi semnat pe 12 martie, iar până la 16 martie trebuie făcută organizarea de santier. 

Conform solutiei tehnice prezentate, termenul de finalizare a terminalului e 11 luni și jumătate.

Exit mobile version