Primăria Braşov achiziţionează pentru ISU Braşov o autoutilizată pentru accidente cu victime multiple, care va fi folosită inclusiv pentru preluarea pacienţilor cu COVID-19

Primăria Braşov achiziţionează pentru ISU Braşov o autoutilizată pentru accidente cu victime multiple, care va fi folosită inclusiv pentru preluarea pacienţilor cu COVID-19. Această autospecială costă 161.000 de euro, complet echipată, iar pentru achiziţia ei, Municipalitatea a făcut azi o rectificare bugetară, luând anii de la studii şi proiecte.  Ea va fi pusă la dispoziţia ISU Braşov, cu titlu gratuit de către Municipalitate, partea de cadre medicale urmând să fie asigurată de UPU-SMURD. 

Potrivit colonelului Marciu, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, autoutilizara poate fi livrată în şapte zile de un producător de la Cluj, cu toate echpamentele necesare.  Aceasta va veni echipată cu “un dispozitiv care produce presiune negativă şi un sistem puternic de filtre HEPA, astfel încât tot ce se regăseşe în interior, ca agenti contaminanti, rămâne acolo”. De asemenea, pereţii din aluminiu vor permite o decontaminare rapidă, cu orice tip de substanţă.  

De asemenea, autoutilitara vine la pachet cu  4 izolete şi 4 ventilatoare. “Astfel, este o soluţie extraordinară pentru viruşi foarte contagiosi, gen Ebola”, a mai precizat comandantul Marciu.

Din punct de vedere al intervenţiilor cu victime multiple, autoutilitara poate transporta 8 salvatori până la locul intervenţiei. De acolo, poate evacua 6 victime, dintre care 4 pe tărgi şi două pe scaune. Vehiculul vine şi cu utilităţi off-road superioare, datorită tracţiunii integrate. 

Până acum, ISU Braşov apela la ISU Covasna pentru a beneficia de o astfel de utilitară cu care să preia şi să transporte pacienţi înalt contagioşi cu COVID-19, însă primea maşina atunci când colegii din judeţul vecin nu aveau ei înşişi nevoie de ea, pentru a interveni la accidente cu victime multiple sau la pacienţi înalt contagioşi, spune colonelul Manciu.

În plus, a împrumuta o autoutilizară de la un alt ISU presupune şi o serie de aprobări, deci mai mult timp, care în cazul unor intervenţii de urgenţă nu este de pierdut. În ultimele două luni, doar pentru a prelua şi a transporta pacienţi suspecţi de infecţie cu noul coronavirsus, de la domiciliu, la spital ISU Braşov a avut peste 140 de misiuni. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.