Site icon

PROIECT. Noile măsuri valabile de la 15 mai: cum se va circula cu autobuzul, metroul sau trenul, regulile pentru școli, cabinete stomatologice, hoteluri și biserici

Accesul în mijloacele de transport va fi unul controlat, grupele de pregătire a elevilor nu trebuie să fie mai mari de 10, hotelurile vor fi deschise nu însă pentru turiști, ci pentru cei care se deplasează în scop profesional, iar restaurantele acestora rămân închise, sunt câteva dintre regulile propuse de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) începând cu 15 mai când se relaxează restricțiile impuse în starea de urgență.

Documentul pus în dezbatere publică cuprinde și regulile care trebuie respectate de cabinetele stomatologice. De asemenea, se precizează cum va fi permis accesul în lăcașurile de cult.

CONSULTĂ AICI DOCUMENTUL INTEGRAL

Reguli pentru școli:

Elevii și profesorii care revin în școli pentru pregătirea examenelor naționale vor purta obligatoriu mască. De asemenea, grupele de elevi nu trebuie să fie mai mari de 10.

Transportul în comun condiționat de purtarea măștii:

Reguli pentru transportul cu metroul:

Hoteluri deschise, dar nu pentru turiști

În perioada următoare hotelurile pot oferi aceste servicii de cazare, însa nu în scop turistic, ci pentru motive precum deplasări în interes profesional, mentenanță, etc, se arată în propunerile INSP.

Acces limitat în biserici

Accesul în lăcașurile de cult va fi permis limitat, după 15 mai, cu respectarea unei suprafețe de 8mp pentru o persoană, iar enoriașii și preoții trebuie să poarte măști de protecție, potrivit propunerilor puse în dezbatere publică de Institutul Național de Sănătate Publică.

De asemenea, se va evita sărutarea icoanelor, împărtășirea va fi făcută cu lingurițe de unică folosință, iar binecuvântarea se va da de la o distanță de cel puțin un metru. 

Exit mobile version