Site icon

Casa în care a locuit George Barițiu, scoasă la vânzare de Banca Națională a României. Municipalitatea brașoveană nu vrea să o cumpere

Clădirea de pe strada Republicii nr. 43, aflată pe lista monumentelor istorice de importanță locală, a fost scoasă la vânzare de Banca Națională a României, care este actualul proprietar al clădirii. În acest imobil, construit în secolul al XIX-lea (cel mai probabil în prima jumătate) a locuit în perioada 1866 – 1876 George Barițiu, o personalitate importantă în istoria Brașovului, care a dat numele Bibliotecii Județene și a unei străzi.  

Valoarea monumentului istoric: 2.147.279 lei

Cum acest imobil este monument istoric, Banca Națională a României a fost obligată să depună la Primăria Brașov o adresă prin care solicită autorităților locale exercitarea dreptului de preemțiune pentru cumpărarea imobilului, oferta vânzătorului fiind de  2.147.279 lei. Autoritățile locale au declinat oferta printr-o hotărâre de Consiliu Local aprobată în ședința de plen din 29 mai, astfel că imobilul poate fi vândut acum pe piața liberă. 

 

Exit mobile version