FOTO. Boxele de gunoi din cartierele administrate de Comprest, înnoite cu eurocontainere

Pentru a asigura servicii optime de colectare a deșeurilor menajere, operatorul de salubritate Comprest a continuat investițiile și a achiziționat eurocontainere noi pentru dotarea platformelor de precolectare din municipiul Brașov.

Astfel, la nivelul celor opt zone administrate de Comprest în municipiul Brașov (Bartolomeu, Tractorul, Griviței, Gării, Triaj, Craiter, Florilor, Brașovul Vechi) peste 20% dintre cele 214 de platforme de precolectare au fost înnoite cu eurocontainere. Compania brașoveană a achiziționat în ultimele șase luni 230 de eurocontainere noi și a recondiționat alte 160, care au fost instalate la 45 de boxe din aceste cartiere.

În ciuda faptului că există suficiente pubele la fiecare platformă, iar ridicarea deșeurilor menajere se face cu o frecvență mai ridicată, din păcate, există în continuare probleme legate de păstrarea curățeniei. Acestea sunt cauzate de cei lipsiți de spirit civic care nu aruncă responsabil deșeurile, dar și de cei își duc traiul din scormonitul printre gunoaie.

„Facem un apel la brașoveni să păstreze curățenia în zona boxelor de gunoi și să nu mai depoziteze deșeurile lângă acestea, ci doar în recipientele speciale. De altfel, în cazul în care observă persoane care răscolesc în eurocontainere și scot deșeurile afară, să anunțe Poliția Locală, la numărul de telefon 0268.954. În permanență, angajații noștri fac controale la platformele de precolectare și colaborează cu agenții de poliție, astfel încât să preîntâmpinăm apariția acestor probleme”, au precizat reprezentanții Comprest SA.

La aceste investiții se adaugă și cele în suplimentarea punctelor de colectare selectivă a deșeurilor reciclabile, în acest moment fiind 72 de astfel de zone, dotate cu pubele de tip clopot. 

Harta punctelor de reciclare din cele opt zone administrate de Comprest poate fi vizualizată AICI.

Nu în ultimul rând, operatorul de salubritate continuă și activitățile de spălare și dezinfecție a platformelor de precolectare, tocmai pentru a se asigura curățenia optimă a acestor spații și a fi evitată răspândirea unor virusuri și a microbilor.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.