FOTO&VIDEO. Pericolul nu a trecut! Comprest continuă activitățile de igienizare și dezinfecție a platformelor de precolectare a deșeurilor din municipiul Brașov pentru a preveni răspândirea virusurilor și a microbilor

Dezinfecția este un factor primordial care nu trebuie neglijat într-o astfel de perioadă de pandemie. Fiindcă pericolul nu a trecut, iar riscul de contaminare cu noul coronavirus este în continuare ridicat, operatorul de salubrizare Comprest SA continuă activitățile de igienizare și dezinfecție a platformelor, pubelelor și zonelor din vecinătatea acestora. Angajații care derulează aceste activități sunt echipați corespunzător, cu măști și combinezoane, iar fiecare platformă este spălată cu clor, la care se adaugă și substanță dezinfectantă sub formă de praf.   

„Nu este momentul să ne relaxăm în ceea ce privește curățenia și igiena, astfel că în continuare, periodic, derulăm acțiuni de spălarea și dezinfecție a celor aproximativ 300 de platforme de precolectare pe care le administrăm la nivelul municipiului Brașov. Vrem să prevenim răspândirea virusurilor și a microbilor și sperăm că și brașovenii vor fi în continuare responsabili și vor arunca deșeurile în pubelele speciale, atât în ceea ce privește gunoiul menajer, cât și cel reciclabil, colectat selectiv. În plus, pe lângă controalele pe care le derulăm împreună cu agenții Poliției Locale, facem un apel și la brașoveni ca în cazul în care observă persoane care răscolesc în eurocontainere și scot deșeurile afară, să anunțe Poliția Locală, la numărul de telefon 0268.954”, au precizat reprezentanții Comprest SA.

De altfel, pe perioada de vară, frecvența de ridicare a deșeurilor menajere a crescut, tocmai pentru a se asigura o curățenie optimă la nivelul municipiului Brașov.    

Investiții în autogunoiere și pubele noi  

Pentru a asigura servicii optime de colectare a deșeurilor menajere, operatorul de salubritate Comprest a investit în acest an în achiziția 230 de eurocontainere noi și a recondiționat alte 160, care au fost instalate la 45 de boxe din cartierele Bartolomeu, Tractorul, Griviței, Gării, Triaj, Craiter, Florilor, Brașovul Vechi, respectiv cartierele administrate de Comprest SA la nivelul municipiului Brașov. Recent, au fost achiziționate și două autogunoiere de mici dimensiuni, cu motorizare Euro 6, care sunt utilizate pentru colectarea deșeurilor menajere din zona centrală și Șchei. 

La aceste investiții se adaugă și cele în suplimentarea punctelor de colectare selectivă a deșeurilor reciclabile, în acest moment fiind 72 de astfel de zone, dotate cu pubele de tip clopot. 

Harta punctelor de colectare selectivă din cele opt zone administrate de Comprest poate fi vizualizată AICI.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.