IŞJ Braşov se laudă cu rezultatele de la Evaluarea Naţională 2020. 77,6% dintre elevi au obţinut medii peste 5, şcolile din Braşov sunt în topurile naţionale

Rezultatele obținute de absolvenții clasei a VIII-a din județul nostru la Evaluarea națională fac cinste învățământului preuniversitar brașovean, spun reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov (IŞJ), care se laudă cu cifrele bune din acest an, ce situează judeţul în topul celor mai bune din Româna. 

„Cu un procentul de 77,6% de medii peste 5, judeţul Braşov se situează între primele 10 județe la nivel național, iar cu cele 30 de medii de 10 suntem pe locul al patrulea după Cluj, Iași și Argeș. Remarcabil însă este locul I la nivel național – din cele peste 7.000 de unități de învățământ gimnazial – ocupat de Colegiul Național Andrei Șaguna din Brașov, cu o medie de 9,71 a celor 33 de absolvenți, surclasând astfel colegii naționale de prestigiu din țară, cum ar fi Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu din București sau Colegiul Național Emil Racoviță din Cluj Napoca. Tot în acest clasament, cu o medie de 9,56, se află, pe un merituos loc șapte, Colegiul Național Dr. Ioan Meșotă din Brașov”, a anunţat purtătorul de cuvânt al IŞJ Braşov, Valentin Bucur. 

Reamintim că Echipa Didactic.ro a analizat care au fost cele mai bune şcoli din România în ceea ce priveşte mediile obţinute la Evaluarea Naţională 2020 și a realizat și un top al celor mai performante unități de învățământ gimnazial. 

În topul celor mai bune medii din România, Colegiul Naţional Andrei Şaguna conduce, cu 9,72 – medie aritmetică a rezultatelor obţinute de toţi absolvenţii de clasa a VIII-a care au dat examenul de Evaluare Naţională în această sesiune. În acelaşi top, pe locul 7 se află Colegiul Naţional Dr. Ioan Meşotă, cu 9,57. (DETALII AICI)

 

1 Comentariu

  1. Toate rezultatrle f slabe pleaca de la ciclul primar , unde elevii au o f slaba pregatire..elevii pot fi impsrtiti in 2 categorii: a) cei care intra in scoala la 8 ani si stiu deja sa sctie si sa citeasca f bine si se mediteaza la clasa cu propriul inv..categoria b ) sunt elevii de 7 ani , care nu vin cu literele inv..nu stiu sa scrie si sa citeasca la intrarea in ciclul primar..ceea ce nu e o catastrofa..pt ca ei merg la scoala sa inv alfabetul..scrisul..etc..Dar ce ne facem ca inv nu folosesc alfabetarul scolii si al elevilor..bazandu-se pe cei care vin pregatiti pana in dinti de acsa , unde e meritul..munca si banii parintilor..asa ca lectiile se parcurg rapid folosind acesti elevi..restul fiind marginalizati..etc ceea ce nu e ok.situatia se perpetueaza pana in cls IV a..la intrarea in cls a V a prof constata acest lucru , i-su masuri dandu-le 2 si 3.
    Si asa ajung clientii lor obligatoriu pt a face fata cerintelor.
    .nu se folosesc mat did..dnele inv nu se dezlipesc de tabla interactiva..de caietele speciale..care sunt in nr f mare fara folos..pt ca ingradesc originalitatea pregatirii lectiilor..inv si elevii completeaza ca niste roboti aceste csiete inutile in predare..cand ajung in cls I nu folosesc catele tip..ci caietele speciale..fff gresit acestea le consider ca binevenite pt teme suplim…lipsesc mat did..nu se lucreaca concret intuititiv..atentie elevii au 8 respectiv 9 ani..fisele se copiaza di ici colo..fara desene..etcvraiste..la ora 12..cei f buni devin clientii inv in asa zisele after school–unde lucreazacontra cost..restul Dzeu cu mila..in ce tara traim..ne miram de rezultate ??..Temele depasesc 2 ore..chiar trei..doar pe caiete speciale si fise copiate din carti..deci ce trebuie lucrat la clasa se da acasa..sa apara c-au municit f mult cu ei..apare o piedica..parintele care nu poate sa-l ajute..ori nu stie..ori nu are timp muncind f mult ori nu vrea consuderand ca e feedback – inv..ce facem..?? Ne plangem ca sunt 26..a fost alegerea lor nu a noastra..orice meseria are riscurile ei..nu vor sa org meditatii in scoala pt ca nu sunt platite…fff grav..cerem control de la ministerul inv..ins.sunt mana-n mana cu scolile sa ,,dea bine ,,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.