Site icon

IŞJ Braşov se laudă cu rezultatele de la Evaluarea Naţională 2020. 77,6% dintre elevi au obţinut medii peste 5, şcolile din Braşov sunt în topurile naţionale

Rezultatele obținute de absolvenții clasei a VIII-a din județul nostru la Evaluarea națională fac cinste învățământului preuniversitar brașovean, spun reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov (IŞJ), care se laudă cu cifrele bune din acest an, ce situează judeţul în topul celor mai bune din Româna. 

„Cu un procentul de 77,6% de medii peste 5, judeţul Braşov se situează între primele 10 județe la nivel național, iar cu cele 30 de medii de 10 suntem pe locul al patrulea după Cluj, Iași și Argeș. Remarcabil însă este locul I la nivel național – din cele peste 7.000 de unități de învățământ gimnazial – ocupat de Colegiul Național Andrei Șaguna din Brașov, cu o medie de 9,71 a celor 33 de absolvenți, surclasând astfel colegii naționale de prestigiu din țară, cum ar fi Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu din București sau Colegiul Național Emil Racoviță din Cluj Napoca. Tot în acest clasament, cu o medie de 9,56, se află, pe un merituos loc șapte, Colegiul Național Dr. Ioan Meșotă din Brașov”, a anunţat purtătorul de cuvânt al IŞJ Braşov, Valentin Bucur. 

Reamintim că Echipa Didactic.ro a analizat care au fost cele mai bune şcoli din România în ceea ce priveşte mediile obţinute la Evaluarea Naţională 2020 și a realizat și un top al celor mai performante unități de învățământ gimnazial. 

În topul celor mai bune medii din România, Colegiul Naţional Andrei Şaguna conduce, cu 9,72 – medie aritmetică a rezultatelor obţinute de toţi absolvenţii de clasa a VIII-a care au dat examenul de Evaluare Naţională în această sesiune. În acelaşi top, pe locul 7 se află Colegiul Naţional Dr. Ioan Meşotă, cu 9,57. (DETALII AICI)

 

Exit mobile version