Site icon

Spitalul de campanie din Săcele ar putea fi deschis după ce primește avizul Ministerului Sănătății. Directorul DSP Brașov: „ Ar trebui să fim «îngenuncheați» ca să apelăm la asta”

Avalanșa de infecții cu noul coronavirus din județul Brasov a început să pună presiune pe sistemul sanitar. În loc de a face pregătirile pentru revenirea la normalitate, autoritățile brașovene caută acum locuri pentru internarea pacienților cu coronavirus. Astfel, după ce Spitalul CFR a trecut de la internarea suspecților la tratarea persoanelor cu COVID-19, în „horă” a intrat și Spitalul Municipal Săcele, unde se vor putea interna până la 54 de pacienți infectați, inclusiv copii.

Pe de altă parte, la Săcele există și o altă soluție de rezervă, pentru că încă din perioada stării de urgență a fost amenajat un spital de campanie, inițial cu 50 de locuri, apoi cu 100 de locuri. Acest spital, gandit ca o secție exterioară provizorie a Spitalului Municipal Săcele nu a funcționat nici un moment. Acum, dacă autoritățile sanitare brașovene trebuie să ia în calcul faptul că trebuie rezolvate două probleme:

De altfel, joi, Andrea Neculau a declarat pentru mytex că punerea în funcțiune a spitalului de campanie de la Săcele ar trebui să reprezinte o ultimă soluție.

Ar trebui să fim «îngenuncheați» ca să apelăm la asta. Nu sunt condiții pentru a pune nici pacienții asimptomatici acolo. 100 de oameni pe două grupuri sanitare?”, a explicat Neculau.

Exit mobile version