Spitalul Municipal Făgăraș, dotări din Fondul de urgență al Organizației „Salvaţi Copiii”

Spitalul Municipal „Dr. Aurel Tulbure“ Făgăraș primește echipamente de protecție, un aspirator de secreții, o lampă și ochelari de fototerapie, în valoare totală de 21.000 de lei. Echipamentele ajung la Făgăraș, după ce medicii acestei unități medicale au accesat Fondul de Urgență deschis de Aso­ciația „Salvați Copiii“.

Spitalul din Făgăraș este alături de spitalul din Petroșani, una dintre cele două unități care au accesat, în ultima săptămână, acest fond creat de ONG, de la începutul pandemiei de COVID-19. Spitalul de Copii din Brașov și Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad sunt alte două care au primit deja echipamentele achiziționate din aceste fonduri. Dotările din Făgăraș și Petroșani sunt realizate cu sprijinul companiei brașovene Libris.ro, care a contribuit în această perioadă la fondul de urgență pentru spitale cu o sumă totală de 126.970 lei.

„Salvați Copiii intensifică efortul de dotare a spitalelor din întreaga țară, pentru ca medicii să poată salva vieți în condiții de siguranță și având la dispoziție aparatura medicală necesară. E o perioadă critică, în care spitalele trebuie întărite”, a declarat Gabriela Alexandrescu, președinte executiv al Organizației „Salvați Copiii“ România.

Pâ­nă în prezent, în cadrul fondului de urgență pentru spitale inițiat de Salvați Copiii au fost colectate fonduri totale în valoare de 651.100 euro, din care, 517.813 euro prin solidaritatea unor companii precum Farmaciile Catena, Kaufland România, Oriflame, BCR, GSK, Garanti BBVA Group, Penny Market România, Libris.ro, Kimberly-Clark, Pfizer, Alliance Healthcare România, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“ și Asociația Club Sportiv „RO Club Marato“. De asemenea, suma de 133.287 euro provine din donațiile persoanelor fizice care au vrut să sprijine efortul medicilor.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.