Site icon

Angajat al Penitenciarului Codlea, confirmat pozitiv la testul pentru SARS-COV-2

Un angajat al Penitenciarului Codlea a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2, a anunţat Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Angajatul a exercitat atribuţii de serviciu în sectorul administrativ, cu purtarea echipamentului de protecţie, precizează ANP.

Poliţistul de penitenciare nu a interacţionat cu persoane private de libertate, susâin reprezentanţii ANP. Totodată, verificările nu au relevat simptomatologie specifică COVID-19 în rândul persoanelor private de libertate, acestea fiind zilnic monitorizate de către personalul medical.

„Din punct de vedere administrativ, în conformitate cu prevederile metodologiei de intervenţie a sistemului penitenciar, angajaţii identificaţi contacţi au fost scoşi din serviciu şi vor rămâne la domiciliu. S-a procedat, de asemenea, la dezinfectarea căilor de acces şi a spaţiilor de lucru, urmând a fi aplicate, în continuare, măsurile cu caracter de prevenţie şi recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Braşov”, au anunţat reprezentanţii ANP.

Acesta este cel de-al doilea caz de infectare în rândul personalului de la Penitenciarul Codlea, după cel depistat la începutul lunii mai.

Exit mobile version