Excelența Sa Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germania, însoțit de președintele Senatului Universității „Lucian Blaga“ din Sibiu, Ioan Bondrea, a avut vineri o întâlnire cu primarul Brașovului, George Scripcaru, dar și cu rectorul Universității Transilvania, Ioan Abrudan. Scopul întâlnirii a fost pregătirea vizitei la Brașov a președintelui Comisiei pentru Afaceri Europene a Bundestagului Gunther Krichbaum, împreună cu soția sa, Oana Krichbaum, care vor însoți o echipă de medici germani din Pforzheim, care aduc instrumente medicale, ventilatoare pentru secțiile de terapie intensivă, o donație din parte orașului Pforzheim și a Societății româno-germane din localitate, pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, dar s-a discutat și despre o cooperare între municipiile Brașov și Sibiu. Acest subiect a fost atins în contextul în care Emil Hurezeanu este sibian, iar intenția Primăriei Brașov este ca el să medieze discuțiile dintre cele două autorități publice.
În acest moment, colaborarea dintre cele două orașe este numai la nivel academic, între Universitatea „Lucian Blaga” și Universitatea „Transilvania”, dar primarul Brașovului a declarat în timpul discuțiilor Emil Hurezeanu că și-ar dori un parteneriat între cele două administrații locale.
„Am discutat despre parteneriatul dintre cele două centre universitare, după care cele două administrații, Brașov și Sibiu, pot să completeze această colaborare pentru a genera proiecte comune, pe lângă cele din zona universitară, cu siguranță și de dezvoltare economică, cel puțin. Iar domnul ambasador poate să fie liantul, susținătorul acestui parteneriat, mai ales pentru că este un lucru bun, la care va trebui să lucrăm intens în următoarea perioadă. Ne bazăm foarte mult pe domnul ambasador în această perioadă”, a declarat primarul Brașovului.
De cealaltă parte, Emil Hurezeanu nu dat un răspuns clar acestei invitații, afirmând că „am avut astăzi o discuție despre colaborarea universitară între Brașov și Sibiu, că am aflat care sunt planurile de viitor ale primarului în legătură cu modernizarea orașului”. Apoi, ambasadorul a mutat discursul spre aeroportul de la Ghimbav, afirmând că „am semnalat, ca fiu al Sibiului și prieten apropiat la Brașovului, faptul că ne simțim din ce în ce mai «amenințați» de aeroportul dumneavoastră, care părea la început o himeră și o promisiune pe termen lung, dar care începe să se transforme în realitate și ne va face concurență la Sibiu. Dar cum se va zbura din ce în ce mai mult, și zborurile vor fi specializate, ne gândim ca între Sibiu, Brașov și Cluj să existe o formă de complementaritate, în așa fel încât unii să aducă mai mulți pasageri, alții mai mult cargo”.
Fii primul care comentează