VIDEO. Alegeri la Universitatea Transilvania. Rectorul Ioan Vasile Abdrudan a obținut un nou mandat, cu o majoritate confortabilă

Profesorul universitar Ioan Vasile Abrudan a fost reales rector al Universitatii Transilvania din Brasov pentru mandatul 2020-2024, au anunțat marți dimineață reprezentanții instituției. 

Prof. dr.ing. Ioan Vasile Abrudan a obținut 559 de voturi, respectiv 91,5% din voturile cadrelor didactice titulare și ale reprezențatilor studenților în consiliile facultăților și în senatul universității. 

Participarea la vot a fost de 82%. 

La alegerile care au avut loc luni, 10 februarie au fost aleși si cei 91 de membri ai senatului (68 de cadre didactice, alături de 23 de studenti) pentru următorii patru ani, cu votul a 95,6% din numarul cadrelor didactice și cercetătorilor titulari. 

Pentru prof.dr. ing. Ioan Vasile Abrudan aceasta este cel de al treilea mandat ca rector al Universității Transilvania. Deși până anul acum rectorii nu puteau să conducă universitățile mai mult decât două mandate complete, legislația se va schimba în scurt timp, această prevedere urmând a fi eliminată. Noua lege a învățământului a trecut tot luni de Parlament, incluzând această prevedere referitoare eliminarea numărului fix de mandate pentur rectori, și va a fost trimisă acum spre promulgare la președintele României.

 Pe de altă parte, și dacă nu ar fi fost modificată legislația, actualul rector al Universității Transilvania ar fi putut candida din nou pentru un mandat în fruntea instituției de învățământ. Și asta întrucât în anul 2018, prof. univ. dr. Ioan Vasile Abrudan și-a suspendat timp de o lună mandatul, perioadă în care a participat la un proiect în afara țării. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.