Colegiul Naţional „Johannes Honterus” din Brașov, înfrățit cu un liceu din Germania. Parlamentar german: „Avem valori comune care ne unesc”

Colegiul Naţional „Johannes Honterus” din Brașov s-a înfrățit cu Liceului „Friedrich Schiller” din oraşul german Pforzheim. Anunțul a fost făcut miercuri în timpul unei vizite la Brașov a parlamentarului german Gunther Krichbaum și a soției lui, Oana Krichbaum, născută la Braşov, președinta Societății Româno-Germane din Pforzheim, cea care a propus realizarea acestei înfrățiri. Cei doi oficiali din Germania au avut ieri o întâlnire cu prefectul Brașovului, Cătălin Văsii, vicepreședintele Consiliului Județean Șerban Todorică, dar și cu directorul Colegiul Naţional „Johannes Honterus” Brașov, prof. Radu Chivărean. 

„Ne propunem să facem cunoscute România şi Braşovul în Germania, deoarece este o certitudine faptul că există mai mulţi români care cunosc Germania, decât germani care cunosc România. Vrem să pornim de la bază şi să începem cu generaţia tânără, astfel încât să le arătăm elevilor germani că la Braşov suntem în mijlocul Europei, că avem valori comune care ne unesc. Pe de altă parte, sunt convins că putem avea o dezvoltare a relaţiilor noastre şi în domeniul economic. La Braşov activează multe firme germane serioase şi s-a văzut că atunci când apare o criză, firmele germane rămân pe loc şi nu se gândesc la relocarea activităţii. Sunt încrezător că în viitor relaţiile economice vor deveni şi mai statornice. În acest sens, Aeroportul Internaţional Braşov va juca un rol extrem de important pentru economie, turism şi afaceri”, a declarat Gunther Krichbaum în timpul întâlnirii. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.