Coronavirusul, „colacul de salvare” pentru bugetul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov

Din luna martie, când a început epidemia de coronavirus, Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov a funcționat în condiții speciale. A fost instituită o zonă specială de triaj, unde toți pacienții au fost considerați potențial suspecți. De asemenea, din primăvară, activitatea spitalului pentru cazurile non-COVID a fost restrânsă destul de mult. 

De altfel, directorul medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, dr. Cătălin Mișarcă, a anunțat zilele trecute că „funcționăm la aproximativ jumătate din capacitate”, ceea ce înseamnă că încasările de la CNAS sunt mai mici pentru cazurile non-COVID. 

Totuși, Cătălin Mișarcă a afirmat că, per total, „banii sunt aceeași , pentru să se adaugă sumele pe COVID”. 

 În acest moment, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov sunt amenajate 15 paturi de terapie intensivă, pentru tratarea cazurile grave de coronavirus. De asemenea, spitalul are două sectoare pentru „suspiciuni”, unul la Pavilionul Tractorul, cu 60 de paturi, iar unul la Pavilionul Central, cu o capacitate de 25 de locuri. 

Totodată, la Spitalul Județean Brașov sunt două echipamente de testare Real Time PCR, unul cumpărat în primăvară, iar celălalt pus la dispoziția unității sanitare de Universitatea Transilvania Brașov. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.