FOTO. Noua Unitate de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Brașov, dincolo de etapa de „groapă pentru fundație”. UPU va avea echipamente de peste 6,5 milioane de lei

Dacă în urmă cu un an, noua Unitate de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Clinic Județean de Urgență era în stadiul de „groapă pentru fundație” (săpată de firma care a demolat mai multe anexe) și abia se semna ordinul de începere a lucrărilor, acum, la această unitate se construiește deja parterul. De altfel, ieri, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a afirmat că lucrările avansează rapid.
Mă bucur să constat că antreprenorul a grăbit ritmul de execuţie şi face toate eforturile pentru a se încadra în termenul de execuţie, de 18 luni”, a declarat Veștea, în timpul unei vizite pe șantier.
Proiectul noii Unități de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov este implementat de Ministerul Sănătății, dintr-o finanțare obținută de la Banca Mondială. Contractul pentru construcția UPU a fost semnat în data de 8 aprilie 2019, iar ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în luna iulie. Valoarea contractului este de 2,2 milioane euro (aproximativ 10,34 milioane de lei), iar constructor este firma General Group din Bucureşti. Conform contractului, lucrările de construcție ar trebui să fie gata la data de 31 decembrie 2020.
oua clădire în care va funcţiona clădirea va avea o suprafaţă de aproximativ 1.800 mp, însemnând subsol şi parter, iar accesul nu se va mai face pe la intrarea în fostul Triaj. Strict pentru serviciile medicale, va fi alocată o suprafaţă de aproximativ 1.200 mp, restul spaţiului urmând a fi alocat pentru alte funcţiuni.

Pentru dotarea noii unități, Consiliul Județean Brașov a depus un proiect pentru obținerea sumei de 6,5 milioane de lei din fonduri europene.

„Contractul de finanțare a fost semnat, iar în momentul de față documentele sunt încărcate pe platforma electronică de achiziții publice și se desfășoară procedura de analiză tehnică a ofertelor”, a anunțat Adrian Veștea.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.