Colegiul Tehnic „Mircea Cristea” va fi legat la sistemul centralizat de termoficare al municipiului. Pentru proiectarea şi execuţia branşamentelor necesare, instituţia de învăţământ a lansat o procedura de achiziţie publică, estimând că aceste cheltuieli s-ar ridica la 3,252 milioane lei, fără TVA.
Ofertele pot fi depuse până la data de 19 octombrie, iar firma câştigătoare va trebui să finalizeze proiectare şi lucările de branşare la reţeaua de pe strada Turnului, în maxim 60 de zile. Contractul are în vedere branşarea la sistemul public de termoficare, a celor nouă clădiri care apaţin Colegiului Tehnic „Mircea Cristea” şi montarea a cinci module termice care să asigure necesarul de căldură și apă caldă.
După această branşare, actualele conducte aeriene vor fi demontate şi înlăturate.
Unitatea de învăţământ va beneficia astfel de cea mai modernă parte a sistemului de transport şi distribuţie al agentului termic, modernizată printr-un proiect finanţat din fonduri elveţiene. Autorităţile spun că branşarea la sistemul centralizat va scădea costurile cu încălzirea, tocmai prin faptul că această reţea publică a fost de curând modernizată, iar pierderile de agent termic sunt spre zero.
În prezent, Colegiul Tehnic „Mircea Cristea” se încălzeşte cu ajutorul unei reţele care transportă agentul termic produs în cazanele proprii ale unităţii de învăţământ.
“Reţeaua de transport dintre cazane şi corpurile de clădire este, în mare parte, aeriană, ceea ce duce şi la pierderi mari de căldură. Braşnarea la reţeaua publică, ce a fost modernizată în ultimii ani printr-o investiţie importantă din fonduri elveţiene înseamnă reducerea costurilor dar şi reducerea poluării. Colegiul Mircea Cristea este încă o unitate importantă de învăţământ care alege această variantă de încălzire, după Colegiul de Informatică Grigore Moisil și Școala gimnazială nr. 4”, a spus viceprimarul Costel Mihai.
1 Trackback / Pingback