Spitalele brașovene mai au de așteptat până să fie racordate la sistemul centralizat de termoficare

Dacă în urmă cu mai bine de un an erau transmise mesaje optimiste în ceea ce privește racordarea unor spitale din Brașov la sistemul centralizat de termoficare, în acest moment, cele mai mari șanse să să fie branșat le are Pavilionul Tractorul al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov. La „Astra” și la Pavilionul Central al „Județeanului”, situația este mai complicată, iar branșarea acestora la sistemul centralizat este, deocamdată, în stadiul de dorință. 

Astfel, potrivit directorului Serviciului Public Local de Termoficare (SPLT) Brașov, Mircea Marin, racordarea Spitalului Tractorul este cea mai facilă din punct de vedere tehnic și juridic. „Racordarea acestei unități reprezintă principala noastră prioritate. Acest spital va fi racordat la noua rețea din zona Tractorul, realizată cu fonduri elvețiene, iar în contractul de finanțare sunt prevăzuți și anumiți indicatori de performanță pe care trebuie să îi atingem. De altfel, tot în zonă sunt două unități de învățământ, care, la fel, ar urma să fie racordate la sistemul centralizat de termoficare”, a declarat Marin. Acesta a mai spus că racordarea spitalului din Tractorul va fi destul de simplă din punct de vedere tehnic, pentru că imobilul este la mică distanță de conductele de transport, iar din punct de vedere juridic, nu va fi nicio problemă, din moment ce curtea spitalului este în proprietatea Municipiului Brașov. 

Curtea „Județeanului” nu mai poate fi folosită pentru montarea conductelor 

Racordarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov este pusă acum sub semnul întrebării. Directorul Serviciului Public Local de Termoficare (SPLT) Brașov, Mircea Marin, a declarat racordarea unității ar fi urmat să se facă prin curtea spitalului, exact unde este acum secția modulară. „De asemenea, pentru a racordarea spitalului la sistemul centralizat mai trebuie rezolvată problema juridică a terenului, care aparține Consiliului Județean Brașov”, a declarat Marin. 

Conducta pentru „Astra”, trecută deja pe sub strada Nicolae Titulescu

În ceea ce privește racordarea Spitalului Astra, SPLT Brașov a început lucrările. „Conducta care urmează să alimenteze spitalului a fost trecută pe sub strada Nicolae Titulescu. Lucrarea a a fost realizată simultan că cea a Companiei Apa Brașov, asta pentru a nu afecta de două ori strada. Acum, ar mai trebui să fie realizată continuarea până la spital și branșarea acestuia. Finalizarea acestei lucrări depinde de decidenții politici locali”, a mai spus Marin. 

1 Trackback / Pingback

  1. Spitalele brașovene mai au de așteptat până să fie racordate la sistemul centralizat de termoficare - NewsTimes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.