România a trecut la ora de iarnă. Ziua de 25 octombrie are 25 de ore/ Cum ne afectează organismul schimbarea orei

România a trecut în noaptea de 24 spre 25 octombrie la ora oficială de iarnă 2020. Ceasurile s-au dat înapoi cu o oră, la ora 4:00, care a devenit ora 3:00, astfel că ziua de 25 octombrie a devenit cea mai lungă din an, având practic, 25 de ore.

Ora de iarnă este ora standard a Europei de Est și reprezintă „Timpul legal român”, conform legislației. Diferența față de GMT  este acum de două ore, spre deosebire de ora de vară, când diferența este de trei ore.  La ora de iarnă, ceasurile se dau înapoi cu o oră și ora 4:00 devine ora 3:00, în timp ce la ora de vară, operațiunea este inversă, ceasul se dă înainte cu o oră și ora 3:00 devine ora 4:00.

România rămâne la ora de iarn până în 27 martie 2021, când în noaprea dispre 28, ora 4.00 va deveni ora 3.00, revenindu-se astfel la ora de vară, pe care am avut-o până acum.  

Cum ne afectează organismul schimbarea orei

Medicii spun că schimbarea orei poate afecta organismul, mai ales în cazul categoriilor aflate la extreme: copiii şi vârstnicii. Nu este exclus să apară insomnii, oboseală, nervozitate sau dureri de cap, pentru că schimbarea orei aduce, de fapt, o modificare a rutinei, arată digi24.ro. 

Pe lângă modificările somnului, unele persoane pot acuza astenie, vertij, irascibilitate, anxietate, tulburări de concentrare sau modificarea apetitului.

Medicii spun că avem nevoie de aproximativ o săptămână, două pentru a ne adapta la ora de iarnă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.